Sunteți sfătuiți să furnizați adresa de livrare cât mai corectă și completă incluzând codul poștal pentru a avea parte de o livrare cât mai lipsită de întârzieri. 

Disclaimer:

Numele și logourile Usborne sunt mărci înregistrate de Usborne Publishing LTD. Toate drepturile rezervate. Nici o parte din această carte nu poate fi repreodusă, stocată într-un sistem digital sau transmisă în orice formă sau prin orice mijloace electronice, mecanice, prin fotocopiere, prin înregistrare sau in oricare alt fel, fără permisiunea editurii.

A. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Prin crearea unui cont sau finalizarea comenzii pentru prima dată (alternativă de creeare a unui cont) pe carturela.ro, vă dați acordul să folosim informatiile furnizate de dumneavoastră în scopul livrării produselor dorite. De asemenea, abonarea la newsletter atrage consimțământul dumneavoastră de a vă folosi adresa de email și telefonul în scopul promovării ofertelor de produse sau pentru invitarea la evenimentele editurii. Robotul de Facebook Messenger înregistrează datele personale pe care le introduceți (email, telefon, localitatea sau vârsta relativă a copilului) pentru a vă prezenta numai produsele relevante situației dumneavoastră. Puteți oricând să folosiți emailul de contact pentru a solicita ștergerea datelor dumneavoastră din baza noastră de date.

Pentru întrebări, anularea sau returnarea unei comenzi, contactați-ne:

- prin Email la scriu@carturela.ro sau

- prin Telefon la 0728319691

Mai multe detalii despre termeni și condiții găsiți în josul acestei pagini.

B. Returnarea comenzii fără motiv

Conform Ordonanței de urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor, cumpărătorul are dreptul să notifice în scris comerciantul că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice. Pentru a înregistra cât mai repede returnarea, vă sfătuim să ne scrieți un Email la scriu@carturela.ro menționând renunțarea la comandă.

C. Produsul primit nu este cel comandat?

Contactați-ne prin Email la scriu@carturela.ro sau prin Telefon la 0728319691. Păstrați produsul în starea livrării inițiale pentru a-l returna curierului iar editura vă va trimite un nou exemplar foarte curând. Cheltuielile de expediție în această situație vor fi suportate de către editură.

TERMENI SI CONDITII - 

 

I. Aspecte generale privind serviciile si continutul raportului juridic:

Anterior utilizarii prezentului site web detinut de catre societatea Clever Development SRL, va rugam cititi cu atentie toti termenii si toate conditiile de utilizare prevazute in prezentul document, asumandu-va faptul ca acceptarea acestora presupune intelegerea tuturor conditiilor si a mecanismelor de achizitionare a produselor furnizate de catre Clever Development SRL. In acest sens, insusirea in orice faza a utilizarii site-ului a prezentelor conditii presupune acceptarea acestora in integralitatea lor, fara obiectiuni, in mod irevocabil si presupune un contract incheiat intre parti.

Pentru a inlatura orice dubiu, acceptarea termenelor si conditiilor presupune intelegerea in integralitate a modalitatii de furnizare a produselor de catre Clever Development SRL, asa cum sunt descrise in prezentul document si cum rezulta din orice material publicat pe portalul web (www.carturela.ro), consumatorul fiind singurul in masura sa decida cu privire la utilizarea sau neutilizarea acestuia.

Utilizarea prezentului portal web presupune: (a) acceptarea termenilor si conditiilor vanzarii, respectiv cumpararii produselor/ serviciilor, insemnand continutul concret al raportului juridic; (b) prelucrarea de date cu caracter personal potrivit Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulaţie a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - GDPR); (c) alti termeni si conditii care rezulta din prezentul document sau din alte acte incheiate intre parti;

Societatea Clever Development SRL, societate de nationalitate romana, titulara dreptului de proprietate asupra site-ului web www.carturela.ro precum si proprietar asupra tuturor drepturilor de proprietate intelectuala si de autor asupra continutului acestuia, in conditiile legii, isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul site-ului web, a politicii de confidentialitate, a termenelor si conditiilor de utilizare, precum si a mecanismelor de functionare, fara nicio notificare prealabila, utilizatorii avand obligatia de minima digilienta in a consulta periodic termenele si conditiile de utilizare a portalului web. Prin acceptarea termenilor si conditiilor de utilizare, utilizatorii isi asuma o obligatie de diligenta in sensul verificarii periodice si ori de cate ori contracteaza serviciile puse la dispozitie de catre Clever Development SRL, intelegand si asumandu-si faptul ca proprietarul portalului nu este tinut obligat sa informeze tertii cu privire la modificarea acestora. Termeni si conditiile pot suferi modificari succesive in scopul imbunatatirii permanente a serviciilor furnizate prin intermediul site-ului web, datorita modificarii oricaror elemente care tin de functiunea site-ului web sau a metodologiei de utilizare a acestuia, precum si in scopul adaptarii politicilor site-ului web la legislatia in vigoare. Serviciile contractate in perioada de valabilitate a unei versiuni a termenilor si conditiilor raman valabile pana la epuizarea comenzii contractate aflate in curs de livrare. Astfel, indemnam toate persoanele interesate de prezentele termene si conditii sa le verifice periodic, sa le studieze cu meticulozitate si sa decida in consecinta daca urmeaza sa utilizeze sau nu serviciile de vanzare on-line puse la dispozitie de catre Clever Development SRL prin intermediul site-ului web www.carturela.ro, in sensul achizitionarii sau nu a produselor listate, Clever Development SRL nu va fi tinut raspunzator pentru nicio reclamantie/ pretentie ulterioara acceptarii termenelor si conditiilor.

Clever Development SRL isi rezerva dreptul de a limita accesul tertilor la produsele sale, precum si la serviciile privind achizitionarea on-line, si de a sterge contul oricarui utilizator, in cazul justificat in care considera ca accesul pe site-ul web si existenta contului ar putea prejudicia in vreun fel Clever Development SRL sau un tert contractant ori partener al Clever Development SRL

Conturile de utilizator multiple, apartinand aceleiasi persoane, ca regula nu sunt agreate de catre Clever Development SRL, acesta rezervandu-si dreptul de a verifica prin mijloace specifice existenta acestora. In cazul in care Clever Development SRL va constata faptul ca asemenea conturi sunt utilizate in vederea fraudarii intereselor noastre, vom proceda de indata la blocarea conturilor mai sus mentionate, si ne rezervam dreptul de a refuza orice plati ce ar fi datorate in urma unor operatiuni dolosive. Totodata, ne rezervam dreptul de a initia orice  proceduri judiciare prevazute de lege in vederea tragerii la raspundere a persoanelor aflate in culpa, precum si la recuperarea oricarui prejudiciu suferit in urma unor asemenea operatiuni, inclusiv cheltuielile cu diverse servicii profesionale: avocati, experti in tehnologia informatiei, experti contabili s.a.m.d.. Pasivitatea Clever Development SRL in adoptarea unei pozitii nu presupune si nu va fi interpretat sub nicio forma ca fiind o renuntare la dreptul pretins.

II. Informatii despre produse si servicii. Politica de returnare a produselor achizitionate.

Produsele pe care utilizatorul le comanda vor fi furnizate/ livrate/ doar de catre Clever Development SRL, in calitate de vanzator. Avand in vedere specificul obiectului de activitate al Clever Development SRL, societatea comercializează cărți pentru copii. In calitate de vazator si, Clever Development SRL va raspunde tuturor reclamatiilor privitoare la bunurile comercializare. In acest sens, pentru solutionarea cu celeritate a oricarei sesizari, va solicitam respectuos sa ne transmiteti o comunicare pe adresa scriu@carturela.ro. Formularea de sesizari prin alte mijloace decat prin e-mail nu garanteaza solutionarea in timp util. De asemenea, formularea unei sesizari presupune, in consecinta, furnizarea de catre persoana in cauza de date cu caracter personal. In acest sens, va recomandam sa studiati cu temeinicie prezentul document, precum si orice alte politici si documente de referinta pe care Clever Development SRL le pune la dispozitie prin intermediul www.carturela.ro.

Potrivit prevederilor O.U.G. nr. 34/ 2014 privind drepturile consumatorilor, cumpărătorul are dreptul să notifice în scris comerciantul că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice. Pentru a înregistra in cel mai scurt timp renuntarea la comanda, precum si eventuala returnare, vă solicitam sa transmiteti un e-mail la adresa scriu@carturela.ro menționând renunțarea la comandă. Formularea de sesizari prin alte mijloace decat prin e-mail nu garanteaza solutionarea in timp util si poate cauza intarzieri.

III. Apartenenta drepturilor de autor

Clever Development SRL este autorul si proprietarul exclusiv al site-ului web si beneficiaza de toate drepturile legale recunoscute autorilor, conform legislatiei romane si internationale. In lipsa altor precizari, toate materialele, incluzand imagini, ilustratii, design-uri, icoane, fotografii, clipuri audio/video, etc. constituie proprietatea exclusiva a intermediarului, cu exceptia celor care, potrivit metodoligiei de functionare a portalului, apartin producatorilor sau editurii/ revanzatorilor. Pentru a inlatura orice dubiu, materialele,  incluzand imagini, ilustratii, design-uri, icoane, fotografii, clipuri audio/ video, etc. incarcate sau puse la dispozitie de catre Clever Development SRL si care, prin exceptie, nu apartin tertilor colaboratori sau editurilor partenere (daca este cazul), sunt in proprietatea exclusiva a Clever Development SRL. Clever Development SRL isi rezerva dreptul de a se adresa instantelor de judecata precum si oricaror institutii publice abilitate pentru protejarea intereselor si drepturilor patrimoniale si nepatrimoniale ale acestuia.

Clever Development SRLnu face nici o declaratie cu privire la continutul nici unuia dintre site-urile web pe care le accesati prin intermediul www.carturela.ro. La accesarea unui site care nu apartine Clever Development SRL, va rugam sa aveti in vedere faptul ca site-ul web functioneaza independent de Clever Development SRL iar acesta nu exercita nici un control asupra continutului site-ului in cauza. Stabilirea sau facilitarea unei legaturi (link) catre un site web independent de site-ul web al intermediarului nu presupune ca intermediarul isi insuseste  si accepta responsabilitatea pentru continutul sau utilizarea unui asemenea site web.

IV. POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE - INFORMARE PRIVIND PROTECȚIA DATELOR PERSONALE

IV.1. INFORMAȚII DESPRE OPERATOR

Societatea Clever Development SRL, cu sediul social în Cluj Napoca,str. Alexandru Graur nr 2, având codul fiscal 30807330, Nr. Inregistrare la Oficiul Registrului Comertului nr.  J12/2825/2012, adresa de e-mail: scriu@carturela.ro,  Telefon: 0728319691, isi asuma angajamentul de a respecta datele tale personale și de a se conforma prevederilor legale aplicabile privind protecția acestora, stabilite de legislația în vigoare, precum și de Regulamentul (UE) 679/2016 (GDPR).

Clever Development SRL este autorul si proprietarul exclusiv al site-ului web www.carturela.ro si beneficiaza de toate drepturile legale recunoscute autorilor, conform legislatiei romane si internationale

De asemenea politica Clever Development SRL se referă și la datele furnizate pe bază de consimțământ de către orice utilizator al website-ul www.carturela.ro.

Clever Development SRL nu răspunde pentru politica de confidențialitate practicată de către oricare alt terț la care se poate ajunge prin legături, indiferent de natura acestora, în afara website-ului www.carturela.ro.

IV.2. TIPURI DE DATE COLECTATE

Date furnizate pot include:

numele și prenumele utilizatorului, adresa de e-mail, adresa poștală, numărul de telefon;

date despre dispozitivul utilizat și despre modul în care utilizatorul și dispozitivul interacționeaza cu site-ul și cu produsele prezentate pe site.

Informații despre dispozitivul folosit (cum ar fi modelul de hardware, versiunea sistemului de operare, identificatorii unici ai dispozitivului și informații despre rețeaua mobilă, inclusiv numărul de telefon);

Informații de jurnal - detalii despre modul în care ați utilizat serviciul nostru, cum ar fi interogările de căutare;

informații înregistrate în jurnalele de telefonie, cum ar fi numărul de telefon, numărul apelantului, numerele de redirecționare, ora și data apelurilor, durata acestora, informațiile de direcționare a mesajelor SMS și tipurile de apeluri;

adresa IP;

informații despre evenimentele survenite pe dispozitiv, cum ar fi erorile, activitatea sistemului, setările hardware, tipul de browser, limba acestuia, data și ora solicitării dvs. și adresa URL de referință;

cookie-uri care pot identifica în mod unic browser-ul dvs.

Informații despre locație prin folosirea diverselor tehnologii pentru a stabili locația, inclusiv adresa IP, semnalul GPS și alți senzori cu ajutorul cărora, de exemplu, noi putem afla informații despre dispozitivele, punctele de acces Wi-Fi și turnurile de telefonie mobilă din apropiere.

Carturela colecteaza datele pentru a opera eficient și a furniza cele mai bune experiențe legate de buna navigare pe site-ul www.carturela.ro. În cazul în care utilizatorul alege să nu furnizeze date care sunt necesare pentru a accesa o sectiune sau o caracteristică, există posibilitatea să nu poata fi utilizate sectiunile sau caracteristicile respective.

IV.3. SCOPUL PRELUCRĂRII

Carturela colectează date cu caracter personal, pe paginile website-ului www.carturela.ro, numai cu consimțământul utilizatorului, în următoarele scopuri:

marketing (direct) – newsletter în format electronic sau sondaje, publicitate;

marketing și promovare – comunicare pe canale media și rețele de socializare;

scopuri de cercetare și efectuarea de statistici;

trimiterea de comunicări, evaluarea comportamentului în mediile online, testare, dezvoltare, utilizare;

În cazul în care intenționăm să prelucrăm ulterior datele dvs. cu caracter personal într-un alt scop decât cel pentru care acestea au fost colectate, vă vom furniza, înainte de această prelucrare ulterioară, informații privind scopul prelucrării și orice informații suplimentare relevante solicitate de dvs. care pot include:

perioada pentru care vor fi stocate datele cu caracter personal conform criteriilor utilizate pentru a stabili această perioadă;

existența dreptului de a ne solicita în ceea ce privește datele cu caracter personal ale dvs., accesul la acestea, rectificarea sau ștergerea acestora sau restricționarea prelucrării sau a dreptului de a vă opune prelucrării, precum și a dreptului la portabilitatea datelor;

atunci când prelucrarea se bazează pe consimțământul dvs. pentru prelucrarea datelor cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice existența dreptului de a vă retrage consimțământul în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia;

dreptul de a depune o plângere în fața unei autorități de supraveghere;

existența unui proces decizional automatizat incluzând crearea de profiluri, precum și, cel puțin în cazurile respective, informații pertinente privind logica utilizată și privind importanța și consecințele preconizate ale unei astfel de prelucrări pentru persoana dvs.

 Datele personale ale utilizatorului colectate sau stocate, nu vor fi prelucrate mai înainte ca:

Utilizatorul sa isi dea consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal pentru unul sau mai multe dintre scopurile menționate mai sus;

Prelucrarea să fie necesară pentru a face demersuri in vederea transmiterii oricarui raspuns la orice fel de solicitare venita din partea utilizatorilor;

Prelucrarea să fie necesară în vederea îndeplinirii unei obligații legale care ne revine;

Prelucrarea să fie necesară în scopul intereselor legitime urmărite de către noi sau de o parte terță, cu excepția cazului în care prevalează interesele sau drepturile și libertățile fundamentale ale utilizatorilor, care necesită protejarea datelor cu caracter personal.

 

IV.4. PERSOANE TERTE CARE AU ACCES LA ANUMITE DATE CU CARACTER PERSONAL

Accesul la datele personale este strict limitat personalului nostru, conform procedurilor de lucru privitoare la protecția datelor.

Carturela garantează că datele personale ale unui utilizatorilor site-ului www.carturela.ro, colectate prin intermediul formularului de contact, vor fi folosite numai până la soluționarea problemei comunicate de acesta, după care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.

Carturela se obliga ca datele colectate să fie folosite numai în conformitate cu scopurile declarate și să nu facă publică, să vândă, închirieze, licențieze, transfere, etc. baza de date conținând informații referitoare la datele cu caracter personal sau special ale utilizatorilor vreunui terț neimplicat în îndeplinirea scopurilor declarate.

IV.5. STOCAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL. DURATA

Datele cu caracter personal sunt stocate atât timp cât este necesar pentru a furniza informatii despre produsele prezentate pe site și/sau în alte scopuri esențiale, precum respectarea obligațiilor legale, soluționarea disputelor și implementarea acordurilor noastre.

Intrucat aceste necesități pot varia în funcție de tipurile de date diferite din contextul produselor diferite, perioadele reale de retenție pot varia semnificativ. Criteriile utilizate pentru a determina perioadele de retenție cuprind:

menținerea și îmbunătățirea performanței produselor, menținerea în siguranță a sistemelor noastre și menținerea de înregistrări de business și financiare corespunzătoare, conform legislației în vigoare;

perioada pentru care utilizatorul si-a exprimat consimțământul sau până când isi va exprima intenția într-una din modalitățile prevăzute în prezenta politică de a nu mai păstra datele cu caracter personal furnizate;

in cazul in care este vorba despre date la care utilizatorul are acces, datele vor fi stocate până când acesta alege sa le ștearga.

situația în care o lege prevede obligativitatea retenției datelor personale, pentru menținerea datelor relevante pentru o investigație sau date care trebuie să fie păstrate în cazul unui litigiu.

 

IV.6. DREPTURILE PERSOANELOR VIZATE IN PRIVINTA PROTECTIEI DATELOR PERSONALE SI NOUL REGULAMENT GDPR.

În virtutea dreptului de control al datelor personale, în cazul în care prelucrarea este efectuată în baza consimțământului utilizatorului, acesta poate opta pentru/să:

Dreptul de a fi informat: se referă la obligația de a vă furniza informații corecte cu privire la prelucrare datelor, în ceea ce privește modul în sunt utilizate datele cu caracter personal;

Dreptul de acces înseamnă că aveți dreptul de a obține din partea noastra o confirmare că vă prelucrăm sau nu date cu caracter personal, iar daca da, vă oferim accesul la aceste date precum și informații despre cum sunt prelucrate;

Dreptul la portabilitate se refera la faptul că puteți primi datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat precum și transmiterea acestor date altui operator;

Dreptul la opoziție vizeaza dreptul de a vă opune prelucrării datelor personale atunci când aceasta deservește un interes public ori un interes legitim al nostru.

Dreptul la rectificare se refera la corectarea, fără întârzieri nejustificate, a datelor personale inexacte;

Dreptul la ștergere/dreptul de a fi uitat înseamnă ca aveți dreptul să vă ștergem datele colectate fără întârzieri nejustificate, în oricare din următoarele situații: nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate, retragerea consimțământului, opunerea la prelucrare, colectarea ilegală, ștergerea pentru respectarea unei obligații legale sau colectarea făcută cu oferirea de servicii ale societății informaționale;

Dreptul la restricționarea prelucrării poate fi exercitat dacă se contestă exactitatea datelor pe o anumita perioadă, suficientă pentru verificarea datelor, dacă prelucrarea este ilegala dar nu se dorește ștergerea datelor doar restricționarea, în cazul în care nu mai avem nevoie de datele personale în vederea prelucrării însa ni le solicitați pentru apărarea unui drept în instanță sau dacă v-ați opus prelucrării;

Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri.

Dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania. +40.318.059.211 / +40.318.059.212, anspdcp@dataprotection.ro.

Pentru orice informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati.

Clever Development SRL

www.carturela.ro